Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Tre gode ting

  Hva og hvorfor?

  For å få opp positive følelser og/eller bli bedre kjent med de andre deltakerne, kan «Tre gode ting» fungere godt. Hver enkelt deltaker skal fortelle om tre forskjellige fine ting som har skjedd i det siste eller noe de er stolte over til tre forskjellige personer.

   

  Antall deltakere: 6-50+. Dersom dere er færre personer, kan dere bare gå sammen i par og fortelle én fin ting hver.

  Materiell: Ingenting

  Tid: ca. 10 minutter

  Hvordan?

  Be deltakerne reise seg opp og si at hver enkelt deltaker skal fortelle om tre forskjellige fine ting som har skjedd i det siste eller noe de er stolte over til tre forskjellige personer. Bruk ett–tre minutter på hvert bytte av samtalepartner. Deltakerne styrer selv når de ønsker å bytte. Noen bruker kort og noen bruker lang tid, og det betyr at noe rekker bare å snakke med en person og noen snakker kanskje med fire personer på den avmålte tida.

  Etter at øvelsen er over, kan du eventuelt be deltakerne snakke litt sammen i grupper på to–tre personer om hva de opplevde at denne øvelsen skapte. Som regel kommer det mange fine tilbakemeldinger om at de opplever å komme nærmere hverandre, få en «selvtillitsboost», positive opplevelser eller liknende.