Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Telleøvelse 1-2-3

  Hva & hvorfor

  Telleøvelsen er en såkalt ”icebreaker” og er fin i bli-kjent/oppstartsfaser. Hensikten med øvelsen er å få deltagerne til å forstå viktigheten av å fokusere og kommunisere tydelig. Kan også brukes som en ren energiøvelse etter lunsj.

  Hvordan

  Finn en partner og still dere ovenfor hverandre. Leken starter med at den ene sier «1» den andre sier «2» og den første sier «3» og den andre starter forfra og sier «1», osv. Dette skal helst skje fort og etterhvert byttes tallene ut med lyder eller gester. Eksempel: «1, klapp, 3». Her byttes 2 ut med et klapp i hendene og det kreves større konsentrasjon fra deltakerne, spesielt i høyt tempo. For maksimal vanskelighetsgrad og krev til fokus, byttes alle 3 tall ut med lyder/gester.