Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Tilbake LoadingFavorite
  • Hjem
  • Perspektivøvelsen

  Perspektivøvelsen

  Hva og hvorfor:

  Formålet med oppgaven er å hjelpe gruppen til å tenke på spørsmålet på nye måter. Kanskje de kommer på nye ideer dersom de må ta noen andres perspektiv? 

  Noen ganger kan det være hjelpsomt å ta noen andres perspektiv for å forstå bedre hvordan vi kan løse et oppdrag. Det kan også være hjelpsomt å øve seg på å ta andres perspektiver for å lære hvor ulikt vi kan forstå et spørsmål eller tenke hva som kan være gode løsninger. 

  Perspektivøvelsen kan hjelpe deg med å få gruppen til å tenke annerledes enn det de vanligvis ville gjort.

  Antall deltakere:

  2-50+. Dersom man er flere enn 7, er det klokt å dele opp gruppen i mindre grupper på 4-5 personer per gruppe.


  Tid:

  Minimum 15 min

  Materiell:

  Ingen, men gjerne et bilde av perspektivene du ønsker gruppen skal ta

  Hvordan:

  1. Velg ut noen kjente personer. Du kan enten velge noen som er relevante for spørsmålet, eller noen som er kjent for å tenke ulikt. Du kan også ta for deg en rolle, som barn, backpacker, styreleder eller yrke som kokk, jurist eller annet. Vis gjerne bilde av vedkommende slik at det blir tydelig hvem det er.
  2. Be deltakerne late som om de er de personene du har valgt ut, og ut fra slik de kjenner disse personene skal de svare på fokusspørsmålet (eksempel: Kongen; hva ville han ha svart på fokusspørsmålet?)