Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Personas

  Hva & hvorfor

  En persona eller kundeprofil, beskriver et individ og deres behov, preferanser og erfaringer. Personas gjør det mulig å videreformidle opplevelsen fra et brukerintervju til en større gruppe eller en hel organisasjon. Personas hjelper oss å skape empati med brukeren og å ha med oss brukerens perspektiv inn i en utviklingsprosess. Det hjelper oss også med å holde et menneskelig perspektiv og nærhet til brukerne i presentasjoner og kommunikasjon rundt utviklingsprosessen/-prosjektet

  Hvordan

  Personas utvikles enten på basis av store undersøkelser med mange respondenter, eller med utgangspunkt i brukerintervjuer av en eller et få talls brukere. Personas inneholder beskrivelser av personen, dens behov, preferanser og erfaringer. Det er viktig å bruke bilder av ekte personer for å skape emosjonelle bånd. Personas kan brukes i mange faser av en utviklingsprosess.

   

  Kilder: Utviklet av Angus Jenkinson