Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  NABC Vannhull

  Hva & hvorfor

  En måte man også kan pitche på er i såkalte vannhull. Et vannhull er et sted, hvor forskjellige dyrearter møtes med et felles mål – å drikke vann. Men det er også betegnelsen for et møte på en times tid, hvor de/den, der har utviklet idéen inviterer 4-6 gjester til å lytte til en kort pitch.

  Gjestene kan være brukere fra målgruppen, kollegaer, samarbeidspartnere osv.. Idéen behøver ikke å være ferdigutviklet, da gjestene skal være med på å utvikle den.

  Den enkle spilleregelen for vannhullet er at all negativ kritikk er forbudt. Derfor deler man gjesterne opp i to halvdeler. Den ene halvdel skal forholde seg til hva de liker med idéen. Den andre halvdelen blir bedt om å tenke over hvordan idéen kan gjøres enda bedre. På den måte får man feedback på den ene siden positiv og på den andre siden konstruktive elementer og idéen utvikles med utgangspunkt i brukerne og deres behov (need).

   

  Kilder: Stanford Research Institute – SRI