Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Kinesisk klapp

  Hva & hvorfor

  Dette er en øvelse som har til hensikt å bevisstgjøre den enkelte på hvordan man forbereder seg til å lede en prosess, samtidig som den løfter energien til deltakerne. Øvelsen mobiliserer og skjerper både fysiske og mentale ferdigheter.

  Hvordan

  Deltakerne går sammen i par og stiller seg ansikt til ansikt, i armlengdes avstand med håndflatene mot hverandre og med føtten plassert parallet i skulderbredde. Poenget er å få motstanderen ut av balanse (flytte på den ene foten eller begge føtter) ved å klappe på hverandres håndflater. Foruten å skape en god og munter stemning, kan øvelsen brukes til å gjøre deltakerne oppmerksom på følgende momenter:

  • Hvordan er min kontakt med bakken (jording)?
  • Hvor er min oppmerksomhet/fokus (motstanderens angrep/forsvar eller mitt eget)?
  • Hvor er min energi (føtter, hender)?
  • Hva skal til for å være godt forberedt og å slå motstanderen?

  For å få frem disse momentene kan man først gjøre øvelsen uten andre instruksjoner enn de basale, for så å gjenta øvelsen etter instruksjoner om å fokusere på momentene over.