Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Idemal

  Hva og hvorfor?

  En idémal hjelper deltakerne til å bli konkrete og målrettet i utviklingen av en idé eller et konsept. Slike maler er særlig nyttige dersom du leder mange mennesker og har delt dem inn i mindre grupper og ikke kan være til stede hos alle hele tida for da ligger instruksen til gruppearbeidet i overskriftene på hver boks i idémalen. Det er en fordel å bruke store plakater eller flippover-ark i A1-størrelse for da kan de brukes til å lage veggavis med senere eller til muntlige presentasjoner i plenum.

  Nedenfor følger et eksempel som Lent har brukt i mange prosesser der oppdragsgiver ønsker å få et konkret resultat i form av en idé som er relativt godt beskrevet. Overskriftene på boksene kan endres avhengig av hva en er opptatt av. 

   

  Antall deltakere: 2-100+, inndelt i grupper på 2–8 deltakere som utformer innholdet i en idémal. Én idémal per gruppe.
  Tid: 10–40 minutter, avhengig av hvor detaljert ideen skal beskrives
  Materiell: Minst A3-ark, helst flippover-ark eller papp-plakat i A1-størrelse for da kan idémalen presenteres for flere deltakere, eventuelt lage utstilling, veggavis eller vernissasje.