Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  Tilbake LoadingFavorite

  Summegrupper får alle på banen

  • Type møte: Korte møter, konferanser
  • Hensikt: Involvere alle deltakerne, starte samtaler
  • Antall deltakere: 4-20
  • Tid: 5-7 min
  • Verktøy: Summegrupper

  Valg av metode

  Jeg har blitt inspirert av å få verktøy til å lage nye møtestrukturer i NAV. Det bringer resultatet av møtene til et annet sted. Spesielt metoden «summergrupper» setter nye rammer for møtevirksomheten.

  Hvordan gjorde hun det?

  Jeg bruker summergruppe i møter som varer en time, men har også planlagt å bruke det i en todagerskonferanse som skal arrangeres i nærmeste fremtid.

  Summegrupper fremmer muligheten til å stille spørsmål og bidrar til at deltakerne får et eierforhold til det som skal diskuteres. Til konferansen håper jeg å få tilbakemeldinger på dagen som har vært og kanskje samtidig åpne opp for nye innspill.

  Jeg lar summergruppene foregår to og to, men også i grupper. Under hele konferansen kommer deltakerne til å sitte i grupper, slik at det er tilrettelagt for summing. Bakgrunnen til deltakerne på konferansen er prosjektmedarbeidere, prosjektledere, representanter fra fylkesmenn, direktoratet og kommuneadministrasjonen. Summegruppene skal vare mellom 5-7 minutter.

   

  Marianne Delmak Solem, NAV