Verktøykasse for prosess

  Velkommen til Lents verktøykasse for deg som vil lede gode prosesser

  Her presenterer vi metoder, verktøy, caser og artikler som kan styrke deg som ønsker å tilrettelegge og lede gode gruppeprosesser. Kompetanse innen prosessledelse øker muligheten for at enkeltpersoner og team kan ha meningsfulle samtaler, generere nye ideer, realisere mål og virkeliggjøre visjoner og verdier sammen.

  Merk! Dette er kun en registrering. Du må ikke opprette noen bruker-tilgang.
  Det er gratis og helt uforpliktende å bruke prosessverktøy.no

  P.O.I.Nt

  Type møte: Ideutvikling og innovasjon i mediebedrift. Del av en sprint

  Hensikt: Workshop for å utvikle nye konsepter basert på brukerinnsikter

  Antall deltakere: 10

  Tid: Halvtime

  Verktøy: P.O.I.Nt

  Valg av metode:

  Utgangspunktet for P.O.I.Nt er utvelgelse og kvalitetssikring av ideer, samtidig som man genererer nye ideer.

  Hvordan gjorde jeg det:

  P.O.I.Nt ble brukt i etterkant av en rekke brainstormingsøvelser som genererte ~ 100 ideer (ca.). Jeg liker å «tømme» hodene for ideer med å bruke flere brainstormingsverktøy, som skaper flyt i kreativiteten. Valget av P.O.I.Nt ble gjort for å kvalitetsikre ideene og for å få litt mere «kjøtt på beinet». Jeg brukte P-O-I-Nt sammen med idealog, da begge verktøyene bidrar til å valg, videreutvikling og kvalitetssikring.

  Tips til andre:

  Deltakerne likte point godt fordi den tok tak i alle post-it ideene på veggen, og de fikk se at det faktisk var endel gode og gjennomførbare ideer. Dette ble en god raffineringsprosess. Kan være lurt å bruke både P.O.I.Nt og Idealog sammen, da P.O.I.Nt tar mye tid og kan begrense antall ideer man greier å videreutvikle. Det tar min. 10-20 minutter for hver ide.

  Sjablong: point_A1

  Skrevet av: Hogne Hareide hogne@lent.no www.lent.no

  Vedlagte filer

  1. Lena Sendstad

   Fin måte å jobbe videre etter nesten alle typer brainstorming. Jeg greier ikke helt å se forskjellen på Point og en SWOT. Men tror at nyanseforskjellen at en klassisk SWOT peker mot å evaluere en situasjon, og POINT er vinklet mot å videreutvikle ideer, er forskjell nok.